Tlačová kancelária KBS prináša tzv. liturgiu domácej cirkvi pre rodiny na veľkonočné trojdnie. Vypracoval ju kňaz Spišskej diecézy, farár a dekan v Kežmarku František Trstenský. K dispozícii je TU.

V úvode autor veriacich povzbudzuje, aby v danej situácii, ak by nebola možná osobná účasť, sledovali liturgické obrady Veľkonočného trojdnia ako aj ďalšie pobožnosti a duchovné aktivity prostredníctvom katolíckej televízie Lux, katolíckeho rádia Lumen. „Iste, mnohé farnosti budú prinášať priame prenosy veľkonočných obradov. Prosíme vás, sledujte ich spôsobom, akoby ste na nich boli osobne prítomní so všetkou zbožnosťou a sústredenosťou,“ hovorí František Trstenský.

Zároveň predkladá texty domácej liturgie. Ich „cieľom je napomôcť zbožnému prežitiu tohtoročných veľkonočných sviatkov v našich domácnostiach. Môže sa ich pomodliť rodina, ale aj jednotlivec. Pošlite tieto texty aj vašim susedom a známym. Vyprosujeme vám pokoj zmŕtvychvstalého Krista,“ odkazuje veriacim. Podobnú liturgiu domácej cirkvi vypracoval aj počas vlaňajšieho lockdownu, počas ktorého nebolo možné počas Veľkej noci verejné slávenie bohoslužieb s veriacimi. 

Na stiahnutie:

Krížová cesta počas epidémie

Liturgia domácej cirkvi na Veľkonočné trojdnie

Veľkonočné trojdnie doma

Veľkonočné trojdnie doma – prílohy

Veľkonočné trojdnie doma – mobilné zariadenia online