Pondelok /06.12./

sv. Mikuláša, biskupa
spomienka

17.00 Strážske
+ Mikuláš a Alžbeta Meňovčík
 

Utorok /07.12./

sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi
spomienka

17.00 Strážske
+ Dušan Vojnik
 

Streda /08.12./

Slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie

16.15 večeradlo s Pannou Máriou

17.00 Strážske s adoráciou
Za veriacich celej farnosti

 

Štvrtok /09.12./

féria

17.00 Strážske
+ Stanislav a Oliva Krpenský
 

Piatok /10.12./

féria

17.00 Strážske
+ Boris a Mária Čabák
 

Sobota /11.12./

féria

17.00 Strážske s plat. Nedele
+ Milan Balický a Jozef Dvorščák
 

Nedeľa /12.12./

3. adventná nedeľa

10.00 Strážske
ZBP pre Ľubomíra i Lenku s rod.    
 
  • KN č. 48 – Zákaz bohoslužieb je sklamaním. – Nedajme sa udupať ťarchou týchto dní. – Relikviou Kristovej krvi v Hronskom Beňadiku požehnali trpiacich. – Na Slovensku bol zakladateľ Marys Meals. – Cirkev je stále na ceste i v prekladoch textov. – Červenou stredou sme si pripomenuli trpiacich pre vieru. – Vatikán má na výstave EXPO v Dubaji úspech. – Pápež František vymenoval nového vizitátora pre Medjugorie. – Prvýkrát sa stretla cirkev Latinskej Ameriky a Karibiku. – Sv. Jozef má pevné miesto v dejinách spásy a v umení je mužom mnohých tvárí. – Sv. Mikuláš ponúka výzvu chcieť sa podeliť. – Nádejou je, že vždy existuje východisko. – Telesná intimita je súčasťou manželstva. – Pomáha im materiálna pomoc a hlavne ľudskosť.
  • Nasledujúci týždeň budú v stredu, piatok a sobotu zimné kántrové dni. Záväzný je však iba jeden deň. Obsahom je príchod Kristovho kráľovstva do rodín, duchovná obnova rodín, spravodlivosť a pokoj vo svete.
  • Plánované stretnutie lektorov sa zatiaľ prekladá na iný vhodný termín, ktorý bude ešte upresnený.
  • Podľa zvyku a zároveň aktuálnych možností pripomíname, aby ste nezabudli na „rokovinu“ – teda prémiu ako prejav vďačnosti pre tých, ktorí nám každoročne slúžia a starajú sa o údržbu i zveľadenie a tiež prevádzku farského alebo filiálnych chrámov a už v predstihu všetkým dotknutým za všetko Pán Boh zaplať